Actualiteit

Auto van het jaar: De winnaar verslaat zijn concurrenten

Sinds enkele dagen kennen we de naam van de wagen die dit jaar tot Europees auto van het jaar werd verkozen. Het spreekt dat de constructeur die deze titel binnenhaalt, op flink wat publiciteit mag rekenen en ook meer auto’s zal verkopen dan gepland. Dit jaar zien we twee Duitse producten en één Franse wagen in de top 3.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 12 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

In december waren er zeven voertuigen voor de titel genomineerd. Het ging om de BMW 2-Reeks Active Tourer, de Citroën C4 Cactus, de Ford Mondeo, de Mercedes-Benz C-Klasse, de Nissan Qashqai, de Renault Twingo en de Volkswagen Passat. Volgens de juryleden hebben de drie wagens op het podium deze plek vooral te danken aan hun veiligheidsuitrusting, hun breed gamma motoren en het matige verbruik.

Wilt u de winnaar kennen ? Als u fan bent van de Citroën zal u verheugd zijn, te vernemen dat deze niet op de derde plek eindigde. Die plaats was voorbehouden aan de Mercedes C-Klasse met 221 punten. De Citroën C4 Cactus verzamelde 27 punten extra en staat op een tweede plek. Nu blijven er nog maar twee Duitse spelers over in het lijstje van de genomineerden. Wie denkt u dat met de eerste plaats aan de haal ging ? BMW of Volkswagen ?

Advertentie – lees hieronder verder

En de winnaar is … ? De Volkswagen Passat ! Deze wagen was goed voor niet minder dan 340 punten. Hij deed beter dan de Peugeot 308 die een jaar geleden als laureaat uit de bus kwam en net iets beter deed dan twee elektrische wagens, de BMW i3 en de Tesla Model S.

Welke winnaar had u in gedachte ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon