Actualiteit

De elektrische wagen is een commerciële flop

En wat als de elektrische auto uiteindelijk geen goed commercieel idee was? Die vraag mogen we ons stilaan ernstig beginnen stellen, want de laatste tijd werden hierover vooral heilspellende berichten verspreid. De uitspraak van Dieter Zetsche, de big boss van Daimler, is zonder twijfel de meest frappante. De man verklaarde onlangs: “Niemand verdient vandaag een cent met de verkoop van elektrische wagens.”

| Gepubliceerd op 20 nov. 2014 | Leestijd: 2 min

Gezien de investeringen die de constructeurs deden voor deze «zero émission» modellen, is dit een harde dobber. Maar het wordt nog erger als men weet dat ook de hybrides amper beter doen! Deze verklaring van Toyota moet wel in zijn context geplaatst worden. Craig Scott, één van de directeurs van de research van de constructeur, wou er even op wijzen dat Toyota regelmatig heeft gezegd dat wagens met een klassieke batterij niet leefbaar zijn op de huidige automarkt. En de man verduidelijkt: “Niemand klopt bij ons op de deur om een nieuwe elektrische wagen te bouwen.”

Als we bovendien de analisten van de Amerikaanse investeringsbank Merrill Lynch mogen geloven, zit Tesla nog met 3.000 onverkochte exemplaren van het Model S, onder meer door de moeilijkheden om op de Chinese markt voet aan wal te krijgen. Kortom, met zulk nieuws is het makkelijker te begrijpen dat Toyota, dat zich nochtans volop op de hybrides heeft gestort, zich nu duidelijk voorbereidt op de volgende fase met de overgang op waterstof. Het bewijs daarvan is de officiële lancering van de Mirai, de eerste berline met een brandstofcel op waterstof.

Advertentie – lees hieronder verder

En denkt u dat alle constructeurs zullen overstappen van elektriciteit naar waterstof?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon