Actualiteit

Een persoon op drie loopt doodsrisico op de achterbank

Europa verplicht om zowel voor- als achterin de wagen de gordel te dragen. Jammer genoeg neemt niet iedereen het even nauw met de gordeldracht achterin. Dat is het resultaat van een Europese studie in opdracht van Ford. Uit de cijfers blijkt dat een derde van de passagiers achteraan niet systematisch de gordel vastklikt als ze met de wagen meerijden. Zo riskeren ze elke dag hun leven.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 19 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Er werden mensen bevraagd in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Roemenië, Spanje en Engeland. Uit het onderzoek blijkt dat van alle Europeanen de Roemen het minst hun gordel dragen achterin (84 %). Verder doen de Italianen (56 %) en de Spanjaarden (39 %) het erg slecht.

Los van die cijfers over het niet dragen van de gordel, brengt de bevraging ook andere pijnpunten naar voor. Een kwart van de ondervraagde volwassenen (7.100) bestuurders vraagt ook niet aan de passagiers om een veiligheidsgordel te dragen achterin de wagen. Het is ook opvallend dat vooral personen van boven de 40 jaar (46 %) zich minder vaak vastklikken op de achterbank.

Advertentie – lees hieronder verder

Uit statistieken blijkt dat het gebruiken van de gordel jaarlijks 8.600 verkeersdoden voorkomt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat 60 % van de verkeersdoden op onze Europese wegen in 2013 geen gordel droeg. Dit zijn cijfers die tot nadenken stemmen …

Klikt u zich vast op de achterbank ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon