Actualiteit

Eerbetoon aan jaren ‘50 op Route Nationale 6

Als u in Frankrijk naar de Côte-d’Or gaat en u houdt van oude voertuigen, zal u het ongetwijfeld leuk vinden dat daar een nieuw attractiepark met als thema oldtimers zijn deuren opent in de zomer van 2017.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 22 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Dit park, dat momenteel wordt opgebouwd en werkelijk uniek is in Europa, is een project van Thierry Dubois, een echte autoliefhebber die daarvoor de steun van de plaatselijke overheid kreeg. Concreet wordt zijn park ingepland langs de Route Nationale 6, nabij het tankstation van Bel-Air en het kasteel van Rochepot.

Daar kunnen de bezoekers op een terrein van 29 hectare de reissfeer van de jaren 50 herontdekken op een weg van zo’n 2 km lang, volledig met aangepaste decors, restaurants, oude garages, picknickplaatsen of een drive-in bioscoop, maar eveneens een retro camping en tal van tentoonstellingen. Aangezien het budget voor dit project 7,2 miljoen euro bedraagt, zal het resultaat zeker bij het grote publiek in de smaak vallen.

Advertentie – lees hieronder verder

In dit attractiepark zal het eveneens mogelijk zijn een rit met de oldtimers te maken, zodat u er echt een reis in de tijd kan maken. Momenteel is nog niet bekend in welke voertuigen de bezoekers plaats zullen kunnen nemen. Maar uiteraard zouden bijvoorbeeld een Renault Dauphine, een Citroën 2PK of een Cadillac Eldorado uitstekend geschikt zijn.

En maakt u in 2017 tijd vrij om een dergelijk attractiepark te bezoeken als u in de streek bent?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon