Actualiteit

Elektronische aangifte mogelijk vanaf december

Als u vanaf december met de wagen bij een verkeersongeval zou betrokken zijn, kunt u de aangifte via uw smartphone invullen. Sectorfederatie Assuralia gaf zopas te kennen dat deze applicatie tegen het einde van dit jaar beschikbaar zal zijn.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 31 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Assuralia gaf ook aan dat deze applicatie – die vandaag nog wordt ontwikkeld – helemaal niet de ambitie heeft om de papieren versie te vervangen.

Het ziet er naar uit dat de federatie zich liet inspireren op het systeem dat in Nederland al bestaat. De voorbije vier jaar werd het daar met succes gebruikt. Volgens de Nederlandse verantwoordelijken voor het systeem zou deze digitale ongevalsaangifte op deze manier amper 10 minuten tijd in beslag nemen daar waar je met het conventionele systeem makkelijk een half uur bezig bent.

Advertentie – lees hieronder verder

Hoewel je met dit nieuwe systeem kostbare tijd kan winnen, is het handig om te weten dat er in ons land sinds een jaar nog een andere applicatie bestaat. Het gaat om de Assisto-app en die werd al 100.000 keer gedownload. Ze werd ontwikkeld door de Brusselse firma Pinch maar werd niet weerhouden door Assuralia. De federatie schreef immers een aanbesteding uit waar verschillende spelers een voorstel mochten doen.

Volgens Lionel de Somer, de woordvoeder van Pinch, is dat spijtig want de app die door Assuralia werd gekozen, kan niet worden gebruikt in het buitenland. Het is ook ongeschikt voor Belgen die in eigen land een aanrijding hebben met een buitenlander. Assuralia van haar kan stelt dat ze de teleurstelling begrijpt van de kandidaten die niet werden weerhouden.

Denkt u dat dit systeem van Assuralia de juiste keuze is ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon