Actualiteit

Federauto wordt Traxio

Federauto, de Belgische confederatie van Autohandel en –reparatie en aanverwante sectoren, vierde zopas haar 20ste verjaardag. De organisatie nam de gelegenheid te baat om een stand van zaken op te maken. Ze maakt zich klaar voor nieuwe uitdagingen en verandert ook van naam.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 24 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

Voortaan zullen we het niet meer hebben over Federauto maar wel over Traxio. De nieuwe naam kwam er na een enquête die door een consulting bureau werd uitgevoerd. Het onderzoek gaf aan dat de term “federatie” even verouderd was als de slogan “Mijn wagen, mijn vrijheid”. In een context waar mobiliteit diversifieert is een andere aanpak nodig. “Traxio” is bovendien korter en het bekt goed in de drie landstalen.

Traxio werpt zich meer dan ooit op als een vereniging die de belangen van vijf grote sectoren wil verdedigen. In de praktijk gaat het uiteraard om de auto (conventionele wagens, hybride en elektrische voertuigen), maar ook om tweewielers, land- en tuinbouwvoertuigen, voertuigen voor hulpdiensten en tot slot ook het onderhoud, onderdelen en uitrusting voor deze voertuigen.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze vijf sectoren worden onderverdeeld in zestien groepen die ongeveer 16.000 ondernemingen vertegenwoordigen en alles samen 87.400 mensen tewerk stelt. De sector is goed voor een jaarlijkse omzet van 105,4 miljard euro. Traxio wil zich in de toekomst verder toespitsen op lobbywerk en heeft de ambitie om kennis te verzamelen, te verdelen maar vooral uit te wisselen.

Vindt u deze naamwissel noodzakelijk ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon