Actualiteit

Google Car zorgt voor revolutie!

Google is goed op weg om de komende jaren een belangrijke speler te worden in de markt van de autonoom rijden auto en op vlak van gerobotiseerde huishoudtoestellen. De marktleider van zoekmachines op het internet heeft zopas de acht belangrijkste spelers ter wereld opgekocht die zich met robotica bezighouden. Onder hen tellen we Boston Dynamics die eerder de “BigDog”-robot ontwikkelden voor het Amerikaanse leger. Maar ook Nest werd opgekocht, een speler die domotica en aanverwante intelligente toepassingen bedacht. Met deze overnames wil Google vooral de ontwikkeling van haar eigen Google Car bespoedigen.

| Gepubliceerd op 10 sep. 2014 | Leestijd: 2 min

Deze brede waaier aan interesses verraden een eerder multidisciplinaire en ambitieuze strategie die een ware technische revolutie kan inluiden, stelt NBIC. Deze revolutie strekt zich uit over verschillende domeinen : nanotechnologie, biogenetische informatica en cognitieve wetenschappen (artificiële intelligentie). Het gaat dus duidelijk veel verder dan wat Toyota en Honda reeds toonden in de vorm robots en autonoom rijdende voertuigen. Met alle eerder aangehaalde technologieën aan boord zoals artificiële intelligentie kan men ook meer complexe obstakels overwinnen.

Socioloog Jean-Philippe Mousnier, expert in economische structuren ziet een duidelijke visie achter de transacties van Google. Hij stelt dat “uiteenlopende technologieën die ogenschijnlijk niets met elkaar gemeen hebben in één nieuwe discipline congruent zijn en samen een toegevoegde waarde kunnen bieden.” Nog volgens de socioloog kan dit het begin zijn van een mogelijke revolutie voor onze samenleving waarbij autonoom rijdende auto’s slechts een eerste stap zijn …

Advertentie – lees hieronder verder

Bent u blij met deze nieuwe technologie of schrikt het u eerder af ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon