Actualiteit

Google wou Tesla kopen

Volgende maand brengt Ashlee Vance een boek uit met de titel «Elon Musk : Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future». Hij doet daarin de carrière van de big boss van Tesla uit de doeken en onthult daarbij enkele verrassende anekdotes.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 23 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Hierbij gaat er één over de relatie tussen Tesla en Google. Ashlee Vance vertelt dat Tesla Motors in 2013 moeilijke tijden kende omdat het bedrijf er maar niet in slaagde de reserveringen om te zetten in concrete aankopen. Toen had de constructeur inderdaad met kinderziekten bij de eerste series af te rekenen die het merkimago een flinke deuk gaven.

Volgens Ashlee Vance vroeg Elon Musk aan Larry Page, de CEO van Google, 11 miljard dollar in het bedrijf te injecteren om zo uit deze penibele situatie te raken. Uiteraard waren er enkele voorwaarden aan deze deal verbonden: Elon Musk wou de leiding nog 8 jaar in handen houden en dat de activiteiten van Tesla tot de derde generatie zouden ondersteund worden.

Advertentie – lees hieronder verder

De deal werd nooit afgerond omdat de onderhandelingen tussen beide partijen te lang aansleepten. Intussen raakte Tesla Motors weer in de zwarte financiële cijfers dankzij het commercieel succes van de berline Model S. Vandaag heeft Elon Musk de steun van Google dus niet meer nodig en is Tesla Motors één van de weinige, kleine onafhankelijke constructeurs.

En kan u zich Google aan het hoofd van Tesla Motors voorstellen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon