Dream Cars

Maybach: Troeven uitspelen

Maybach, het meest luxueuze merk van de groep Daimler is niet meer. De kans dat er een nieuwe Maybach komt, is daarom quasi onbestaande. Anderzijds blijkt dat de ingenieursteams en de designers van weleer opnieuw aan de slag kunnen …

| Gepubliceerd op 14 jul. 2014 | Leestijd: 2 min

Volgens welingelichte bronnen hebben enkele teams de opdracht gekregen om een personaliseringsprogramma voor Mercedes-producten uit te werken. Het zou om een bijzonder exclusieve lijn gaan die enkel voor het topgamma is bestemd. Men denkt hierbij aan een Mercedes S-Klasse Pullman die niets meer te zien heeft met een “gewone” S. Met een dergelijk model kan het merk met de ster vooral Rolls-Royce en Bentley van antwoord dienen. Een verlengde versie van de S-Klasse zou een logische keuze zijn.

De voormalige Maybach-ploeg werkt ook op een tweede model, de GL. Met deze imposante SUV kan de constructeur uit Stuttgart een toekomstige speler, zoals de 4×4-versie die Bentley ontwikkelt, te slim af zijn. Later zou ook de coupéversie van de S en de MLK (een toekomstige concurrent voor de BMW X6) voorwerp van verfijning kunnen worden.

Advertentie – lees hieronder verder

Mocht dit project in de komende maanden concreet vorm krijgen, kan Mercedes een bijzonder veelzijdige portefeuille aanbieden. Want dan hebben ze enerzijds de “klassieke” wagens, er zijn de super luxe modellen en met AMG hebben ze ook bijzonder sportief materiaal in huis. Al deze informatie is voorlopig toekomstmuziek want de constructeur heeft hierover nog geen enkele officiële mededeling gedaan.

Wat denkt u over een eventuele nieuwe Mercedes-tak ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon