Actualiteit

Mercedes AMG Project One: straatlegale F1

Deze AMG Project One is geïnspireerd op de successen van Mercedes in de Formule 1. We wisten al dat hij gebruik zal maken van dezelfde 1.6 l V6-motor in combinatie met een elektromotor, vergelijkbaar met die van de F1-bolides van Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Vandaag krijgen we te horen dat de motor 11.000 omwentelingen per minuut zal draaien!

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 15 mrt. 2017 | Leestijd: 1 min

De aandrijflijn zou een totaalvermogen van ongeveer 1.000 pk leveren. Tobias Moers, de verantwoordelijke bij AMG, gaf in de marge van het autosalon van Genève nog meer prijs. Zo zou de motor een levensverwachting van 50.000 km hebben waarna hij een volledige revisie moet ondergaan. Dergelijke toptechnologie uit de F1 vergt dus ook een minutieuze opvolging.

Dit geplande werkplaatsbezoek zou de 300 toekomstige klanten allerminst afschrikken. Deze eigenaars betalen overigens ruim 2,5 miljoen euro voor hun exemplaar. Deze klanten hebben immers de middelen voor dergelijke onderhoudswerkzaamheden en bovendien leggen hypercars maar zelden veel kilometers af.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon