Actualiteit

Minder verkeersdoden op Belgische wegen in 2016

Het aantal verkeersdoden is volgens het jaarrapport van het BIVV in 2016 met 13 % gedaald vergeleken met het jaar voorheen. In totaal stierven nooit eerder zo weinig slachtoffers in het verkeer. Toch blijft het objectief van 420 verkeersdoden tegen 2020 nog veraf.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 20 mrt. 2017 | Leestijd: 1 min

Tussen 2015 en 2016 daalde het aantal ongevallen met fysieke letsels met 0,5 %. Het aantal verkeersdoden daalde van 623 in 2015 naar 540 in 2016. Dat komt neer op 83 doden minder. Ook het aantal slachtoffers met fysieke letsels daalde met 1,4 %.

Ook de overige cijfers zijn bemoedigend. Zo is er een daling van het aantal ongevallen waarbij jonge bestuurders betrokken waren.  Die neerwaartse evolutie werd sinds 2012 ingezet. We noteren desondanks wel een lichte stijging van het aantal letselongevallen bij fietsers (+3 %) en dat vooral in Brussel (+19 %).

Advertentie – lees hieronder verder

Het BIVV stelt dat :  “België erg gunstig evolueert in vergelijking met Duitsland en Nederland wat betreft het aantal ongevallen met fysieke letsels en op vlak van het absolute aantal verkeersslachtoffers.”

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon