Actualiteit

Nieuw frans luxemerk

Binnen enkele weken zal PSA Peugeot-Citroën een nieuw automerk lanceren. DS wordt een volwaardig premiummerk binnen de PSA groep en zal het opnemen tegen gevestigde (Duitse) spelers zoals Audi, BMW en Mercedes. Begin oktober zal het gloednieuwe merk haar eerste conceptwagen tonen op het salon van Parijs.

| Gepubliceerd op 11 sep. 2014 | Leestijd: 2 min

De conceptauto luistert naar de naam Divine DS en heeft een totale lengte van 4,21. Hij is verder 1,98 m breed en 1,35 m hoog. Mocht deze concept ooit het productiestadium halen, zou het een compacte maar sportieve gezinswagen kunnen worden, genre Audi A3, BMW 1-Reeks en Mercedes A-Klasse.

Om het verschil te kunnen maken met deze potentiële concurrenten wil de DS vooral veel personaliseringsmogelijkheden bieden. Zo zal je het interieur ingrijpend kunnen aanpassen. Yves Bonnefont, directeur van het merk, nam recent al de omschrijving “hyper-typage” in de mond. Het komt er op neer dat het dashboard en de zijpanelen makkelijk kunnen worden vervangen. Zo kan je het interieur in amper een kwartier een volledige make-over geven omdat de panelen op handige montagepunten worden vastgeklikt.

Advertentie – lees hieronder verder

Vooral Chinese consumenten zijn verzot op dit soort gadgets en dat is uitgerekend de markt die men met DS wil bespelen. Onder de motorkap lepelt men de 1.6 THP-motor die bij de Peugeot RCZ R werd geleend. Op die manier gebruikt DS de beste elementen van Peugeot en Citroën. Of dit ook zal werken, moet de toekomst uitwijzen …

Gelooft u in een nieuw Frans premiummerk ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon