Actualiteit

Nieuwe Nissan Leaf komt in september

Nissan bevestigt de komst van de tweede generatie Nissan Leaf, hij zal in september worden onthuld. De constructeur gaf reeds het design van een koplamp vrij en het ziet ernaar uit dat de nieuweling een rijbereik tot 500 km haalt.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 8 jun. 2017 | Leestijd: 2 min

De actuele Leaf kwam in 2011 op de markt en was bijzonder succesvol voor een elektrische auto want er werden wereldwijd 260.000 exemplaren van verkocht. De Japanse constructeur is nog discreet over de opvolger want er werd enkel een vage schets van een koplamp getoond als teaser.

We verwachten ons uiteraard aan een grotere autonomie voor deze nieuwe generatie die zonder bij te laden een afstand van 400 tot 500 km zou moeten kunnen overbruggen. Zo kan hij het hoofd bieden aan de Opel Ampera-e en de Tesla Model 3 wanneer die op die markt zullen komen. Deze extra autonomie zal mogelijk worden door een grotere batterij te monteren waarvan de capaciteit van 30 naar 50 of zelfs 60 kWh zal worden opgetrokken.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze informatie zal wellicht worden bevestigd tijdens de voorstelling op het autosalon van Frankfurt of aan de hand van bijkomende teaserbeelden.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon