Actualiteit

Nieuwe Ssangyong concept in Genève

Ssangyong toont een nieuwe concept op zijn stand op het autosalon van Genève. Het gaat om een gemiddeld grote SUV die tussen de Korando en de Rexton W zal worden gepositioneerd. Hij gebruikt qua benaming (XAV-L) andermaal de codetaal waarop de kleine constructeur blijkbaar het handelsmerk heeft.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 21 feb. 2017 | Leestijd: 2 min

Deze drie letters staan voor «eXciting Authentic Vehicle – Long». Het is een wat geforceerde benaming voor een auto die er als een verlengde versie van de XAV-Adventure zal uitzien. Die laatste is een concept die eerder in 2015 werd getoond.

Tussen beide modellen zien we toch verschillende stijlelementen. De nieuweling getuigt van meer vloeiende lijnen en zachtere hoeken wat een viriele en dynamisme auto suggereert. Het interieur oogt resoluut modern met een multimediascherm in de vorm van een tablet bovenop het dashboard. We zien ook verchroomde bedieningsknoppen.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze concept is de voorbode van een productiemodel dat er erg snel op de markt zal komen. Qua aandrijving voorziet men benzine- en dieselmotoren maar er zou ook een elektrische en/of hybride versie in de maak zijn. De ronde bedieningsknop voor de automatische versnellingsbak zou bewaard blijven.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon