Actualiteit

Opel onthult Corsavan in wereldpremière in Brussel

Opel houdt van verrassingen. Op het Salon van Brussel werden vijf Belgische premières aangekondigd, maar niemand verwachtte daarnaast nog het werelddebuut van de Corsavan.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 21 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze bestelwagen is afgeleid van de technische basis van de driedeurs Corsa en valt vooral op met zijn laadvolume van 920 liter en zijn laadvermogen van 571 kg. Voor de aandrijving van deze Corsavan laat de Opel de keuze tussen een 1,4 l benzineblok en een 1,3 l diesel die respectievelijk 70 en 90 pk ontwikkelen.

Naast deze Corsavan vinden we uiteraard ook de vijfde generatie van de Corsa terug. Dit model biedt een moderne styling van het koetswerk, maar ook een verzorgd interieur met een opgefrist dashboard en hightech functies. Op benzine biedt Opel een driecilinder 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo met twee vermogensniveaus: 90 en 115 pk. Daarboven bevinden zich de 1.4 Turbo (100 pk en 200 Nm) evenals de atmosferische 1.2 en 1.4. Op diesel is de keuze beperkt tot de 1.3 CDTi die 75 of 90 pk produceert. Deze motoren worden gekoppeld aan een handgeschakelde of automatische transmissie met telkens 6 verhoudingen.

Advertentie – lees hieronder verder

Op de Opel-stand kan u ook de jongste varianten van de Adam ontdekken: de sportieve “S” en de avontuurlijke “Rocks”. Bij de bestelwagens van Opel staat tenslotte de Viaro – de kloon van de Renault Trafic – in de spots.

En wat vindt u van de laatste nieuwtjes van Opel?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon