Actualiteit

Salon : CLA Shooting Brake in wereldpremière bij Mercedes

Op de Mercedes-stand kan je twee recente nieuwigheden en één wereldpremière ontdekken. Qua recente modellen hebben we het over de subliem gelijnde AMG GT en de Vito bestelwagen. De wereldpremière is niets minder dan de CLA Shooting Brake.

| Gepubliceerd op 20 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

Van die compacte break onthouden we vooral dat hij een oogverblindende lijn heeft en dat hij over een interessant koffervolume (495 tot 1.354 liter) beschikt. Qua motorisatie is er keuze uit twee dieselmotoren (200 CDI van 136 pk en de 220 CDI van 177 pk). Er zijn drie benzineversies (180 van 122 pk, 200 met 156 pk en de 250, goed voor 211 pk). Er komt ook een super krachtig AMG-blok dat 360 pk sterk is. Op dit ogenblik is die laatste motorisatie enkel beschikbaar met de permanente 4 MATIC vierwielaandrijving.

Wie wil dromen, wordt bij de AMG GT perfect bediend, deze sportieveling wil een concurrent worden voor de Porsche 911 en de Jaguar F-Type. De V8 biturbo motor is leverbaar met 462 pk of met 510 pk. Beide versies laten niemand onverschillig.

Advertentie – lees hieronder verder

De Vito tenslotte bestaat in drie verschillende versies : bestelwagen, Mixto (dubbele cabine) en Tourer (voor personenvervoer). Hij neemt de motorisaties van de V-Klasse over maar er is ook een compactere 1.6 diesel van Renault-origine leverbaar. Die is 88 of 114 pk sterk en bestaat enkel als voorwielaandrijver. De Vito innoveert vooral met een stabilisatiesysteem dat laterale wind countert en komt met een adaptief ESP-systeem.

Welk model van het merk met de ster zou u het liefst kopen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon