Actualiteit

Schadevergoeding volgt 16 jaar na ongeval

In Frankrijk heeft het gerecht zopas een schadevergoeding toegekend van 12,5 miljoen euro aan een jong meisje dat in 1999 het slachtoffer werd van een verkeersongeval. Het kind was destijds 14 maanden en raakte bij het ongeval verlamd aan alle ledematen.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 29 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Dit recordbedrag werd om verschillende redenen toegekend. “ Bij dergelijke gevallen houdt het gerecht rekening met 26 voorwaarden. In dit geval werd aan alle 26 voorwaarden voldaan. De grote mate waarin het slachtoffer voor het leven gehandicapt is, is op zich goed voor 85 % van de schadevergoeding”, weet de advocaat van het slachtoffer.

Deze som komt overeen met een schadeloosstelling van 20 euro per uur, de klok rond, wat neerkomt op 480 euro voor een etmaal. Het slachtoffer heeft immers permanente medische bijstand nodig. Als de tegenpartij geen beroep aantekent tegen deze beslissing, zal de som in twee delen worden uitgekeerd. De advocaat van het slachtoffer licht dit als volgt toe : “De eerste schijf bedraagt 4,8 miljoen euro en is een vergoeding voor de voorbije 16 jaar. De rest van het bedrag moet worden gezien als een soort lijfrente die elk jaar wordt geïndexeerd.” Los daarvan moet deze som later worden herzien in functie van het gederfde toekomstige professionele inkomen.

Advertentie – lees hieronder verder

De uiteindelijke beslissing heeft zestien jaar op zich laten wachten omdat men de gevolgen van het ongeval correct moest kunnen inschatten. Men moest zien hoe de gezondheidstoestand zich zou stabiliseren wanneer het lichaam van het slachtoffer volgroeid was.

Wat vindt u van deze juridische beslissing ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon