Actualiteit

Scoop : Volkswagen wordt beschuldigd van plagiaat

Op het recente Chinese salon voor elektrische voertuigen in Shandong liet de constructeur Viodev van zich horen. Hij toonde immers een elektrische conceptwagen die qua design sprekend leek op de huidige Volkswagen Beetle. De constructeur voegde er zelfs aan toe dat hij klacht zou indienen tegen het merk uit Wolfsburg wegens plagiaat !

Laurent Norro - Aprilvis | Gepubliceerd op 1 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Viodev stelde ook dat het gecamoufleerde studiemodel van deze vierdeurs berline de afgelopen jaren diverse keren werd gefotografeerd. Omdat de kleine Chinese constructeur niet over dezelfde middelen beschikt als Volkswagen, heeft het veel meer tijd nodig om met een productierijp model voor de dag te komen.

Vandaag zit de wagen nog steeds in de fase van het prototype. Tijdens de show werd immers enkel het koetswerk getoond want de wagen beschikte nog niet over een interieur. We kregen enkel een glimp van de contouren van het dashboard. Nog volgens Viodev bestaat er geen enkele twijfel over het plagiaat dat VW zou hebben gepleegd.

Advertentie – lees hieronder verder

In de volgende weken zullen de advocaten van beide partijen elkaar ontmoeten om een regeling in der minne uit te werken. Mocht Volkswagen haar fout inzien, zou Viodev bereid zijn om een schadevergoeding te aanvaarden. Ze denken bijvoorbeeld aan het ter beschikking stellen van de elektrische motor die vandaag al in de e-Golf wordt gebruikt. Op die manier zou de Chinese speler de klacht laten vallen.

Denkt u dat Volkswagen zich liet inspireren door deze Chinese constructeur ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon