Actualiteit

Slow-travel : verkies de nationales boven de autosnelwegen

Als u dit jaar nog niet op vakantie vertrok met de wagen, is het interessant om u wat te vertellen over « slow-travel ». Of u nu naar de andere kant van België, Frankrijk, Italië, Spanje of elders rijdt! Zoals de naam van het concept aangeeft, is het de bedoeling op een rustiger ritme te reizen door eerder secundaire wegen te kiezen in plaats van saaie snelwegen.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 22 jul. 2015 | Leestijd: 2 min

Het doel van deze manier van reizen? De tijd nemen om mooie plekjes te ontdekken, te genieten van het voorbij glijdende landschap, even stoppen om een hap te eten in een restaurant of een cafeetje in een verlaten oord of gewoon hier en daar een babbel slaan. Voor de stedeling staat slow-travel voor een terugkeer naar minder steriele levensstijl.

Voor het steeds groeiende aantal aanhangers van slow-travel heeft dit type reizen ook een andere belangrijke troef. Het laat namelijk toe een aanzienlijke besparing te realiseren: de maaltijden zijn minder duur in de dorpen dan langs de snelweg en op de nationales betaal je uiteraard geen tol.

Advertentie – lees hieronder verder

Natuurljk moet je niet denken dat er helemaal geen files zijn of je minder attent achter het stuur kan zitten. Maar dankzij deze aanpak worden de reizen wel ontspannender en duurt het traject slechts enkele uren langer.

En zou bereid zijn slow-travel te gebruiken om uw vakantiebestemming te bereiken?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon