Actualiteit

Smaken (en kleuren !) veranderen

Sedert 1953 publiceert Axalta – een verfleverancier voor de autoindustrie – elk jaar een rapport over de vaakst gekozen kleuren door de klanten. Als u toevallig bijna van voertuig gaat veranderen, raden we u zeker aan verder te lezen. Zo weet u welke kleur u zeker toelaat min of meer origineel op de weg te zijn…

| Gepubliceerd op 20 nov. 2014 | Leestijd: 2 min

Voor het jaar 2014 was de koetswerkkleur wit het populairst. Wereldwijd neemt ze voor het vierde opeenvolgende jaar de eerste plaats in, wat vorig jaar overeen kwam met een marktaandeel van 29%. Niet slecht! Na deze dominante kleur zijn in het klassement van de leverancier iets fellere kleuren weer meer in trek, met voorop rood, blauw en geel, die ieder ongeveer 1% stijgen.

De meest klassieke kleur blijft natuurlijk zwart. Maar ook al neemt ze nog steeds 19% van de markt voor haar rekening, toch laat ze een daling van 1% optekenen vergeleken met het vorige jaar.

Advertentie – lees hieronder verder

Ook al blijft wit in Europa erg populair, toch lijkt het erop dat andere kleuren weer aan een opmars bezig zijn. Het rapport van Axalta brengt immers naar voor dat deze markt het grootst aantal blauwe wagens op de weg heeft, met een overwicht voor heldere en middelmatige tinten. Blauw lijkt vooral in de smaak te vallen bij eigenaars van kleine auto’s, berlines, monovolumes en sportwagens. Tenslotte, als u origineel wil zijn, kies dan zeker voor groen! Slechts 1% van het wagenpark heeft deze kleur!

En wat is uw favoriete koetswerkkleur?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon