Actualiteit

Stadswagen van Gordon Murray

Voor autoliefhebbers is Gordon Murray helemaal geen onbekende. Hij ontwikkelde eerder fantastische F1-bolides en hij is de geestelijke vader van de zeer exclusieve McLaren F1 voor de weg. Het ziet er naar uit dat hij in de volgende maanden nog bekender zal worden. De Britse designer heeft de handen in elkaar geslagen met de brandstoffenfabrikant Shell en met Geo Technology om samen een innovatieve stadswagen te ontwikkelen.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 14 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Het wagentje werd voorlopig “Project M” genoemd en het wordt ontwikkeld met het oog op stadsgebruik. Het zal bovendien worden aangedreven door een verbrandingsmotor.

Dit “Project M” is een logische evolutie in de verdere uitbouw van de professionele carrière van Gordon Murray. Het is niet zijn eerste stap in deze materie want enkele jaren geleden toonde hij al interesse voor milieuvriendelijke stadswagens en studies over dergelijke mobiliteitsoplossingen. Destijds ging het om de projecten Murray T.25 en T.27.

Advertentie – lees hieronder verder

De “Project M” stadswagen is een doorgedreven evolutie van de T.25 maar hij wordt aangedreven door een motor die bij Geo Technology werd ontwikkeld. Het brein achter de motor is Osamu Goto, een ingenieur die in het verleden al heeft samengewerkt met Murray en Shell voor F1-toepasingen bij Honda. Shell is bij de ontwikkeling betrokken omdat men specifieke olie zal ontwikkelen voor de nieuwe motor. Deze “Project M” stadswagen zal in november tijdens de volgende etappe van de Amerikaanse Shell Eco Marathon worden voorgesteld.

Bent u benieuwd om dit bijzonder zuinige stadswagentje te zien ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon