Actualiteit

Tesla : Patenten vrijgegeven!

Is de Californische autoconstructeur Tesla altruïstisch? Je zou het haast denken. Tesla heeft namelijk vorige donderdag aangekondigd zijn octrooien met andere autoconstructeurs te willen delen. Het doel is volgens Tesla om de productie van elektrische wagens te versnellen.

| Gepubliceerd op 16 jun. 2014 | Leestijd: 3 min

Elon Musk, de voorzitter van Tesla, heeft zijn geste op zijn website toegelicht:’Als we het pad vrijmaken naar de creatie van aantrekkelijke elektrische wagens, maar daarna achter ons allerlei valkuilen aanleggen in de vorm van patenten om de anderen te ontmoedigen, dan ondergraven we in zekere zin onze doelstelling’. Momenteel vertegenwoordigen de elektrische wagens volgens hem slechts een fractie van de autoverkoop in de Verenigde Staten. Op die markt maken de autobestuurders zich nog zorgen over de autonomie van hun wagen, terwijl de stabiele benzineprijs de verkoop van elektrische wagens meer schaadt dan goed doet. Het is dus tijd dat er een en ander in beweging komt.

Concreet wil Elon Musk vooral het patent op Supercharger, de technologie voor het herladen van de batterij vrijgeven. Supercharger maakt het mogelijk in 30 minuten een autonomie van ongeveer 274 km te garanderen. Autobouwers die voertuigen hebben gebouwd die compatibel zijn met deze technologie zullen van het netwerk van de bestaande laadstations van Supercharger kunnen gebruikmaken. Elon Musk verwacht uiteraard dat die andere constructeurs dan op hun beurt dergelijke stations beginnen bouwen.

Advertentie – lees hieronder verder

Het concept van de batterijen is de andere inspiratiebron die de voorzitter van Tesla wil delen. Jarenlang heeft de Californische constructeur immers geïnvesteerd in de perfectionering van zijn batterijen. Vandaag bestaan die uit verschillende samengevoegde cellen met een krachtige beheerssoftware die thermische overbelasting verhindert. Eens te meer een waarborg voor de betrouwbaarheid van zijn project!

Wat denkt u van het gebaar van de Californische autobouwer?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon