Actualiteit

Volgende generatie Volvo V40 wordt in België gebouwd

De werknemers van Volvo Gent hoeven zich geen zorgen meer te maken over hun toekomst. Het gaat immers goed met de Zweedse constructeur en men boekte flink wat vooruitgang op de Chinese markt. Straks wordt het gamma vernieuwd en in die zin deed Hakan Samuelsson, grote baas bij Volvo, enkele opmerkelijke uitspraken in Autonews Europa.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 29 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Via dit kanaal kregen we te horen dat de volgende generatie V40 die in 2018 wordt verwacht, in de fabriek van gent zal worden gebouwd. Dat is uitstekend nieuws ! Er werd immers een tijdje gesuggereerd dat dit model in China zou worden geassembleerd. Moederhuis Geely beschikt er immers over productiefaciliteiten. Het nieuwe platform zal overigens door beide constructeurs worden gedeeld.

Volvo gaf bij monde van Hakan Samuelsson ook aan dat dit flexibele platform gebruikt zal worden voor een breed gamma producten. Zo komt er zeker een V40, maar er volgt ook een compacte XC40 Crossover en een klassieke berline die de S40 moet aflossen.

Advertentie – lees hieronder verder

De productie van dit gamma compacte producten zou uiteraard ook naar China kunnen verhuizen. Er wordt reeds gesproken over de sites van Chengdu en Daqing maar het zou ook in de fabriek van Luqiao kunnen die eind 2016 operationeel zal zijn. In die laatste zou vooral de productie van de compacte crossover kunnen gebeuren maar dat geldt ook voor de volgende generatie V40. Laat ons vooral hopen dat deze modellen dezelfde fabricagekwaliteit zullen hebben als de in België gebouwde wagens.

Denkt u dat dit nieuws de werknemers van Gent zal geruststellen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon