Actualiteit

Wat is de best verkopende elektrische auto?

Nissan USA is verheugd met de verkoopresultaten van 2014 en met die van de 100 % elektrisch aangedreven Leaf in het bijzonder. Eind september had de constructeur al 21.822 exemplaren verkocht en dat zit dicht in de buurt van de 22.610 Leafs die het voorbije jaar aan de man werden gebracht in de States. De constructeur is aangenaam verrast met dit voorlopige resultaat en stelt dat het dit jaar de kaap van de 30.000 Leafs zal ronden, de verkoop ging er met 36 % op vooruit. Dit jaar is deze elektrische Nissan andermaal de best verkopende EV op de Amerikaanse markt.

| Gepubliceerd op 10 nov. 2014 | Leestijd: 2 min

Op ruime afstand vinden we de Chevrolet Volt die naast een elektromotor, ook een benzinemotor heeft die als range extender wordt gebruikt. Hoewel er in 2012 en 2013 ruim 23.000 exemplaren werden verkocht, zakte de verkoop in 2014 in elkaar. Eind september stond de teller slechts op een magere 14.540 stuks.

Daar moet volgend jaar verandering in komen want op het salon van Detroit in januari zal Chevrolet een gefacelifte Volt tonen die andermaal een vuist zal kunnen maken tegenover de Nissan Leaf. Tot slot bevestigen verschillende bronnen dat de verkoop van Tesla achteruit gaat. Een en ander wordt officieel niet bevestigd want  de Californische constructeur is de enige die de verkoopresultaten deze maand niet bekend maakt.

Advertentie – lees hieronder verder

Laat de Nissan Leaf, met een autonomie van 200 km, u nog altijd onverschillig ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon