Actualiteit

Yamaha denkt aan een alternatief voor de Smart Fortwo

Vanaf 2019 zou er uit onverwachte hoek wel eens een stevige concurrent voor de Smart Fortwo kunnen komen. Tweewielerfabrikant (motoren en scooters) Yamaha heeft volgens het economisch dagblad Nikkei plannen in die richting. De tweede grootste tweewielerfabrikant zou immers een mini stadswagen overwegen.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 4 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

De informatie werd ook bevestigd door Hiroyuki Yanagi, de grote baas van Yamaha Motor. Die gaf duidelijk te kennen dat Yamaha op de Europese markt een stadswagen met twee zitplaatsen wil lanceren. Dat lijkt niet onlogisch want op het salon van Tokio in 2013 toonde de constructeur al de Motiv conceptcar.

Technische details kennen we uiteraard nog niet maar volgens diverse betrouwbare bronnen zouden er twee versies komen. De ene variante zou gebruik maken van een Yamaha benzinemotor terwijl een andere versie over een zuiver elektrische aandrijving zou beschikken. Die laatste zou men uiteraard in samenwerking met een partner ontwikkelen. In de wandelgangen horen we de naam Toyota vaak circuleren. Eerder bouwde Yamaha voor Toyota al de 2000GT, dat was tussen 1967 en 1970.

Advertentie – lees hieronder verder

Goed nieuws komt nooit alleen, we vernamen ook dat Yamaha van plan is om enkele honderden miljoenen euro te investeren in het project. Er zou ook een Europese productiesite komen waar deze stadswagentjes zullen worden gebouwd. De wagen zal niet alleen in Europa maar ook in Azië en op de nieuwe markten worden gecommercialiseerd.

Denkt u dat deze kleine stadswagen een maat is voor de Smart Fortwo ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon