Actualiteit

i-Watch aan het stuur ? Boete volgt!

Sinds enkele dagen staat het uurwerk van Apple helemaal in het middelpunt van de belangstelling. Deze i-Watch die sinds 9 september wordt verkocht gaat zowel in Europa als in de VS ook op tal van Ministeries over de tong. Experts geloven immers dat de i-Watch, net zoals een smartphone of een GSM, gevaarlijk is aan het stuur omdat het een bron van afleiding is.

| Gepubliceerd op 24 sep. 2014 | Leestijd: 2 min

Met dit uurwerk kan je immers ook telefoneren of een sms versturen, zonder dat je je mobieltje moet aanraken omdat het draadloos in verbinding staat met het telefoontoestel. Precies die functie is niet naar de zin van de overheid.

In Groot-Brittannië wil men automobilisten die dergelijke gadgets bezitten streng in de gaten houden. De Britse woordvoerder is formeel : “Als de politie vaststelt dat u een sms verstuurt vanaf een horloge, mag men verbaliseren.” De man voegt er aan toe “dat men ook andere middelen overweegt om bestuurders te overtuigen”. Een van de belangrijkste instrumenten is zonder meer de boete. Gedurende de maand augustus verhoogde men het boetetarief voor wie al rijdend zijn telefoontoestel manipuleert tot een forse 100 euro.

Advertentie – lees hieronder verder

In België wil men ook sanctioneren wanneer een bestuurder al rijdend wordt betrapt terwijl hij met een dergelijke uurwerk “speelt”. We vragen ons echter af hoe de verbaliserende agent kan oordelen wat je met het horloge doet. Praktijkvoorbeelden zullen ongetwijfeld volgen …

Vindt u dat deze i-Watch even gevaarlijk is als een telefoon tijdens het rijden ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon