Automarkt

5 Europese leveranciers van laders gaan samenwerken

Er komt een nieuwe alliantie op de markt van de laadboxen voor elektrische voertuigen. De Open Fast Charging Alliance groepeert vijf Europese spelers. De alliantie wil de laadpunten op hun eigen markt ook toegankelijk maken voor buitenlandse gebruikers van landen die aan het project deelnemen.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 10 feb. 2017 | Leestijd: 2 min

Het akkoord werd gesloten tussen Fastned (Nederland), Sodetrel (Frankrijk), Smatrics (Oostenrijk), Grønn Kontakt (Noorwegen) en GOtthard FASTcharge (Zwitserland). De abonnees van één van die bedrijven kunnen de laadpalen van hun partners gebruiken wanneer ze één van deze landen bezoeken.

Samen bieden deze bedrijven ruim 500 snelladers (hoogspanning) met een vermogen dat varieert tussen de 150 en de 300 kW. Ze gaan samenwerking om aan enkele standaarden te voldoen en willen overal dezelfde kwaliteit en service bieden. De laadpunten moeten vooral 24u/24 en 7d/7 beschikbaar zijn. 

Advertentie – lees hieronder verder

Het is de bedoeling om de elektrische voertuigen makkelijker en breder inzetbaar te maken, ook voor lange afstanden. Men hoopt dat ook andere Europese spelers in de toekomst in dit project willen stappen. Zo denkt men bijvoorbeeld aan Ultra-e (LINKJE NAAR HET ARTIKEL), dat door de Duitse firma Allego wordt geleid.

Lees ook:

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon