Automarkt

In volle storm wordt VW toch wereldwijd marktleider

Hoewel eind 2015 de “dieselgate” affaire losbarstte, heeft de Volkswagen groep duidelijk niet stil gezeten gedurende 2016. De wereldwijde verkoop steeg immers met 3,8 % zodat de constructeur voor het eerst in de geschiedenis van het merk de grootste constructeur ter wereld is.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 31 jan. 2017 | Leestijd: 2 min

Gedurende 2016 werden 1,3 miljard voertuigen verkocht en daarmee doet Volkswagen merkelijk beter dan Toyota die 10,18 miljard auto’s verkocht in diezelfde periode. Deze Japanse constructeur betaalt de (zware) prijs van een groei met amper 0,2%. Het is wel zo dat de Duitse groep meer automerken in zijn portfolio heeft dan de Japanse concurrent. 

Deze goede resultaten maken echter geen eind aan de fraudezaak met de vervalste emissiewaarden. Wel integendeel, want Martin Winterkorn – die tot 2015 aan het hoofd stond van de groep – is zopas zelf aangeklaagd wegens fraude. Hij is ook de man die aan de basis lag van het ambitieuze groeiplan waardoor de groep vandaag marktleider is geworden. Hij wordt ervan verdacht al geruime tijd op de hoogte te zijn geweest van de frauduleuze software, wat hij zelf nog steeds ontkent.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon