Automarkt

Officieel: PSA koopt Opel

De aankondiging van vorige week over de beslissing dat General Motors zijn merk Opel aan PSA zou verkopen, heeft iedereen verrast. De transactie werd het voorbije weekend door beide groepen bevestigd. Opel wordt voor een aanzienlijk bedrag verkocht.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 6 mrt. 2017 | Leestijd: 2 min

PSA zal 1,3 miljard euro neertellen om Opel (en de Britse evenknie Vauxhall) aan zijn portefeuille te kunnen toevoegen. PSA bezit reeds de merken Peugeot, Citroën en DS. De Duitse General Motors-tak is chronisch verlieslatend (257 miljoen verlies vorig jaar en 15 miljard gedurende de voorbije 16 jaar!). De nieuwe eigenaar wil binnen de drie jaar de financiën in evenwicht hebben door de synergiën tussen de merken te vergroten en investeringen over meer merken af te schrijven.

Met deze aankoop wordt PSA in Europa nummer 2 in de autosector, na Volkswagen. PSA is wel groter dan de Alliantie Renault-Nissan dankzij een gecombineerd volume van 4,35 miljoen wagens in 2016. Door deze aankoop kan de Franse groep ook flink groeien op belangrijke Europese markten zoals Duitsland waar PSA tot nu toe geen rol van betekenis speelde.

Advertentie – lees hieronder verder

Samen met de overname neemt PSA een belang van 50 % in de financiële tak van GM Europe. De andere helft gaat naar de bank BNP Paribas. Beide operaties moeten tegen het einde van dit jaar afgerond zijn.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon