Automarkt

Waymo werkt samen met Lyft om Uber te dwarsbomen

Waymo, het vroegere Google Car, en Lyft, een platform voor auto’s met chauffeur en dus een kleinschalige concurrent voor Uber, hebben aangekondigd dat ze samen gaan werken aan autonome shuttlebusjes. Daarmee vormen ze een gevaarlijke bedreiging voor Uber, dat tot nog toe dit deel van de markt voor zich alleen had.

Nicolas Morlet Nicolas Morlet | Gepubliceerd op 17 mei 2017 | Leestijd: 2 min

Voor Lyft, een kleine vlo met een zakencijfer van 900 miljoen dollar, en voor Uber, een reus die 6,5 miljard haalt, is de ontwikkeling van de zelfstandige auto van kapitaal belang. Op die manier kunnen de bedrijven op termijn auto’s zonder bestuurder aanbieden en dus snoeien in hun werkingskosten.

Door zijn samenwerking met Waymo zou Lyft een forse voorsprong kunnen opbouwen tegenover zijn rivaal, aangezien Alphabet, het moederhuis van Google, al erg ver staat op het domein van autonoom rijden. De prototypes van de reus hebben al meer dan 5 miljoen kilometer gereden.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze samenwerking is des te gewichtiger omdat zowel Waymo als Lyft al andere belangrijke strategische partners hebben: Fiat-Chrysler voor Waymo, dat Chrysler Pacifica’s levert, en General Motors voor Lyft.

De oorlog om de autonome taxi is dus nog maar pas begonnen.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon