Automarkt

Zelfrijdende wagens toegelaten in Duitsland

Het Duitse parlement heeft een wet gestemd die het gebruik van zelfrijdende wagens regelt en ze daarmee op de openbare weg toelaat onder bepaalde voorwaarden. Duitsland is daarmee het eerste Europese land dat aan de vragen van de producenten en de verzekeraars op dit vlak tegemoet komt.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 16 mei 2017 | Leestijd: 2 min

Om op de Duitse wegen te mogen rijden moeten de autonome wagens steeds een chauffeur aan het stuur hebben die klaar is om de wagen weer in handen te nemen als dat nodig zou zijn. Tijdens de fases van autonoom rijden kan hij wel andere dingen doen zoals bijvoorbeeld zijn smartphone raadplegen of een mail opstellen.

Elke zelfrijdende wagen moet eveneens uitgerust zijn met een zwarte doos die alle rijparameters registreert. Zo kan de verantwoordelijkheid van de bestuurder bepaald worden bij een ongeval of voor een rechtszaak door na te gaan of hij al dan niet reed. Een bestuurder die de signalen van de wagen negeerde om terug de controle te nemen kan eveneens aansprakelijk gesteld worden.

Advertentie – lees hieronder verder

De Duitse constructeurs zullen wellicht snel gebruik maken van deze nieuwe wet om op hun grondgebied uitgebreid te gaan testen.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon