Autotests

TEST BMW X4: love it or hate it

De BMW X4 heeft geen introductie nodig: iedereen kent hem al als het kleine broertje van de X6 of als de X3 in een ander jasje. Vooral dat jasje lijkt heel wat mensen te beroeren. Over smaken en kleuren valt niet te twisten, maar van die drie modellen heeft de X4 het meest verfijnde design. Dankzij de schuine achterkant ziet hij er sportiever uit dan de X3 en minder bombastisch dan de X6. Maar hoe ervaren we dat nu, zo'n baby-X6?

Judith Witters | Gepubliceerd op 23 jul. 2017 | Leestijd: 4 min

Die aflopende achterkant is echter meteen ook een van de nadelen van de wagen. Wie groter is dan 1,80 meter en op de achterbank wil plaatsnemen, moet oppassen bij het instappen om zijn hoofd niet te stoten en loopt het risico het dak lichtjes te kietelen met zijn haardos. Nu we het toch over de achterbank hebben… De harde vering in sportmodus haalt het algemene comfort achterin naar beneden.

Het eerste wat opvalt als je je geïnstalleerd hebt, is – en van BMW verwachten we natuurlijk niet anders – het comfort, de luxueuze afwerking en het enorme aanbod aan opties. Je zit niet alleen comfortabel, je voelt je ook veilig op de baan. Ons testmodel was uitgerust met het Driving Assistant Pack, wat eigenlijk het beste te vergelijken valt met een copiloot die je op de hoogte houdt van alles wat er in je omgeving gebeurt: “Pas op, je wordt voorbijgestoken. Verander niet van rijstrook. Je rijdt trouwens ook te dicht op je voorganger, just saying.”

Advertentie – lees hieronder verder

Naast een driving assistant, voorziet BMW je ook van een personal assistant. Op zoek naar een restaurantje in de buurt? Je personal assitant bij BMW zoekt met plezier een leuke plek voor je op en reserveert er zelfs een tafel voor jou. Als dat geen service is! Daarvoor moet je wel het ConnectedDrive Services Pack toevoegen aan je configuratie. Voor € 730 kan je de hele dag door rekenen op de hulp van je PA en heb je toegang tot een hoop online diensten. Het nieuws lezen, het weer opzoeken, je mails checken, een snelle zoekopdracht uitvoeren op Google, het kan allemaal, maar houd vooral je aandacht op de baan!

Aan al dat comfort en die geavanceerde opties hangt natuurlijk ook een prijskaartje. De X4 is al beschikbaar vanaf € 49.300 euro. Tel daar maar een paar duizenden euro’s voor wat extra packs en opties… en het dieselverbruik. Ligt dat verbruik dan zo hoog? Met een gemiddeld verbruik van 8,5 liter lag dat in de X4 xDrive 20d toch hoger dan verwacht. Wie dat er allemaal voor overheeft, mag heel wat verbaasde en jaloerse blikken verwachten, want zelfs in een neutrale kleur heeft de X4 heel wat bekijks.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon