Autotests

TEST Nissan X-Trail: alles kan beter

Door de X-Trail uit te rusten met een krachtiger motor en een automatische versnellingsbak laat Nissan haar gezins-SUV een ware metamorfose ondergaan.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 1 feb. 2017 | Leestijd: 3 min

De X-Trail is een commerciële hit. In België staat hij op de vierde plaats in de ranking van de best verkochte SUV’s uit het C-segment. Om het hoofd te kunnen bieden aan de concurrentie moest Nissan met een krachtiger diesel dan de 1.6 dCi met 130 pk voor de dag komen. Die wordt een tweeliter dieselmotor van 177 pk!

Advertentie – lees hieronder verder

Troeven blijven behouden

Los van deze nieuwe motor zien we geen esthetische veranderingen. We ervaren andermaal het aangename en verzorgd afgewerkte interieur. Er is ook voldoende interieurruimte en klanten hebben optioneel de keuze uit twee extra zitjes. Ook de koffer is riant met een inhoud van 550, die men kan uitbreiden tot 1.980 liter. Kortom, dit is een gezinswagen, de naam waardig. Wie ook voor de «All Mode 4×4-i» aandrijving kiest, kan af en toe ook het asfalt verlaten want door aan de knop te draaien, kan men overschakelen van twee- naar vierwielaandrijving. Voortaan kan je deze aandrijfmethode ook linken aan een automatische CVT-versnellingsbak.

Avontuurlijke ziel

Tijdens deze eerste kennismaking reden we met de nieuwe tweeliter dCi dieselmotor in combinatie met de «All Mode 4×4-i»-aandrijving en de automatische CVT-versnellingsbak. Die combinatie blijkt erg aangenaam om mee te rijden en is in staat om een aanhangwagen van 1.650 kg te trekken. Door het genereuze koppel van 380 Nm – dat vanaf 2.000 omwentelingen paraat staat – merk je maar weinig van het aanzienlijke gewicht van deze wagen. De motor zorgt zelfs voor potige hernemingen. De aandrijving verdeelt het motorkoppel uitstekend over de vier wielen zodat de X-Trail onder alle omstandigheden volgzaam reageert. We waarderen ook het gemeten verbruik van 6 l/100 km. Enige minpuntje is de CVT-versnellingsbak die soms wat loom reageert. Dat is echter niet meteen een probleem wanneer je de wagen voor rustig “gezinsgebruik” inzet.

Besluit

Met deze nieuwe dCi-motor is de X-Trail meer dan ooit opgewassen tegen zijn concurrenten en kan hij de toekomst met een gerust gemoed tegemoet rijden.

+
 

Nuttige ruimte

Vlotte motor

Gezond weggedrag

4×4-mogelijkheden

Trage CVT-versnellingsbak

Extra zitjes zijn optioneel

Aanzienlijk gewicht

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon