Autosalon

Autosalon Brussel 2017: praktische info

Het 95ste Autosalon van Brussel opent zijn deuren van 14 tot 22 januari 2017 in de Brussels Expo (Belgiëplein, 1020 Laken – Brussel). Hieronder vind je alle praktische info terug. In totaal zullen 80 exposanten hun nieuwste producten tentoonstellen en dit jaar worden er alweer zo'n 600.000 bezoekers verwacht…

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 6 dec. 2016 | Leestijd: 5 min

Data en openingsuren

Alle dagen vanaf zaterdag 14 januari tot en met zondag 22 januari 2017 van 11u tot 19u tijdens de week en van 10u tot 19u tijdens het weekend.
De nocturnes: maandag 16 januari en vrijdag 20 januari (tot 22u).

Tickets en prijzen

Volwassenen: 15 €
Kinderen (6-12 jaar): 9 €
Groep (min. 20 personen): 200 €
B2B & VIP: 35 € (25 € via de e-shop)

Advertentie – lees hieronder verder


Bereikbaarheid

De site van Brussels Expo is toegankelijk via 2 ingangen : ingang « A » (aan de zijde van het Atomium en de Metro) en een hoofdingang via parking C en de voetgangersbrug.

Met de wagen of de motor

Brussels Expo beschikt over uitgestrekte parkeerruimtes voor meer dan 12.000 wagens. De parkings C, M en T liggen in de directe omgeving van de paleizen. Parking C is met zijn directe verbinding met de Brusselse Ring R0 (uitrit 7 a of 8 – bordjes EXPO volgen) vlot bereikbaar en geeft rechtstreeks toegang tot de Heizelpaleizen.

Een parkingticket voor parking C kost 5 € en alle andere parkings (A,B,T,M,E & Telexpo) kosten 6 €

Motorrijders zijn welkom op de gratis en overdekte parking A naast paleis 1, ingang via de Keizerin Charlottelaan.

Op parking E (ingang via de Madridlaan) kan je laadpalen terugvinden voor je elektrische voertuig. Een parkingticket kost er eveneens 6 € maar de laadpalen staan gratis ter uwer beschikking mits reservatie via e-mail (sweb@febiac.be).

Met de trein

Brussels Expo is makkelijk bereikbaar met de trein. Zo zijn er de hoge snelheidstreinen Eurostar vanuit Londen en de Thalys vanuit Parijs, Amsterdam en Keulen. Beide treinen stoppen in Brussel-Zuid, van daar brengen metrolijnen je naar de Heizelpaleizen (zie: “Met de metro, de tram of de bus”). Bovendien bestaan er voordelige toegangstarieven indien je een combiticket koopt. Informeer u zeker over het B-dagtripticket (code 616 = trein + MIVB + toegang Salon), te koop in alle NMBS-stations.

Met de fiets

Brussels Expo is gemakkelijk bereikbaar met de fiets aangezien het omgegeven wordt door vele fietspaden:
Traject vanaf het Centraal Station: 7,4km – 32min
Traject vanaf het Brussel Zuid station: 8km – 35min
Traject vanaf het Noord Station: 5km – 23min
Traject vanaf de Montgomery rotonde: 9,5km – 43min
Traject vanaf de basiliek van Koekelberg : 5km – 23 min
Traject vanaf Vilvoorde centrum : 8,2km – 35min

Toegang voor personen met een beperkte mobiliteit

Speciale toegang voor personen met een beperkte mobiliteit zijn voorzien via parking C. Liften en hellende plateaus zijn beschikbaar op verschillende plaatsen en een groot aantal toiletten is eveneens bereikbaar. Assistentiehonden zijn toegelaten op het Salon.

Drank- en eetgelegenheden

Brussels Expo beschikt over verschillende eet- en drinkgelegenheden, gaande van eenvoudige broodjes- en snackbars tot restaurants die volledige maaltijden aanbieden.

Er is een restaurant à la carte in paleis 5 (La Pergola) en er zijn self-service restaurants in de paleizen 1, 5, 7, 8 en 9. Verschillende bars zijn beschikbaar in de paleizen 4, 5, 6, 7, 8, 9, alsook in de Astridhal en andere bars liggen in de paleisdoorgangen en meer bepaald tussen de paleizen 4 en 5, 5 en 6, 6 en 7, en tussen de paleizen 7 en 11. Je vindt er ook de New Lunch Centers, verschillende kleine drank- en snackstandjes (hotdogs, wafels, ijs) en drankautomaten met water en frisdrank.

Al deze restauratiepunten zijn tijdens de openingsuren van het Salon toegankelijk – tussen 10u00 en 19u00 tijens het weekend, en van 11u00 tot 19u00 tijdens de week.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon