Autosport

Derde overwinning voor Romain Dumas in Pikes Peak (+VIDEO)

Romain Dumas heeft zopas voor de derde keer de mythische hill climb van Pikes Peak gewonnen. Aan het stuur van zijn Norma MXX RD Limited kon hij echter het record van Sébastien Loeb niet verbreken.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 27 jun. 2017 | Leestijd: 2 min

In 2013 verpulverde Sébastien Loeb het record van de Pikes Peak heuvelklim met een chrono van 8'13″878 aan het stuur van een Peugeot 208 T16. Sindsdien heeft de negenvoudig wereldkampioen rally niet meer deelgenomen aan de race en zijn recordtijd blijft overeind.

Vorig jaar heeft Romain Dumas al een poging ondernomen om beter te doen aan het stuur van zijn Norma prototype maar hij moest tevreden zijn met de tweede tijd in de algemene rangschikking. Hoewel hij dit jaar tal van verbeteringen had aangebracht aan zijn proto, gooiden technische storingen roet in het eten zodat hij ook bij de jongste editie het record niet scherper kon stellen.

Advertentie – lees hieronder verder

Dat neemt niet weg dat Romain Dumas duidelijk sneller was dan de concurrentie en afgezien van “Monster” Tajima is hij meteen de eerste piloot die deze race twee keer na elkaar wint.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon