Autosport

Formule E : een DS op de startgrid

Als u liefhebber bent van de Formula E-races, zal u wellicht blij zijn te vernemen dat er een nieuw team bijkomt, DS Virgin Racing. Het team is het resultaat van de samenwerking tussen DS en Virgin Racing. Autoconstructeur DS maakte zopas bekend dat ze ook starten met een sportdivisie « DS Performance ».

Laurent Norro | Gepubliceerd op 25 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze divisie wordt gehuisvest in het Centre d’Excellence van PSA in Satory en staat onder leiding van Yves Matton en zijn team. Hij is ook de sterke man achter de successen van Citroën in het WRC en het WTTC. Sinds enkele maanden werkt zijn team aan de DSV-01. Vanaf volgend seizoen zal deze eenzitter worden bestuurd door Sam Bird en Jean-Eric Vergne.

Het komt er op neer dat DS Performance verantwoordelijk is voor de gehele GMP aandrijflijn (elektromotor, versnellingsbak en controller) van de DSV-01. De ingenieurs werken ook aan het koelcircuit, de ophanging achteraan en de overbrenging. De unit die de motor aanstuurt, werd op punt gesteld in samenwerking met Magnetti Marelli.

Advertentie – lees hieronder verder

Voor DS is deze afdeling veel meer dan een eenvoudig R&D-labo want ze willen vooral races winnen. Yves Matton, directeur van DS Performance is zeker van zijn zaak. Recent gaf hij immers aan dat hij erg tevreden was over de eerste tests met de DSV-01. De testritten verliepen erg vlot  en hij voegde er aan toe dat hij alles in het werk zal stellen om het merk DS ook in de autosport te laten schitteren. Good luck !

Wat vindt u van de DS-participatie in dit Formule E-team ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon