Autosport

Gun jezelf een brok geschiedenis van de 24 Uren van Le Mans (+VIDEO)

Bij veilinghuis Gooding & Company  gaat een bijzonder waardevol voertuig voor liefhebbers van uithoudingsraces onder de hamer: een Mazda 767B uit 1990. Deze wagen lag aan de basis van de ontwikkeling van de 787B, die voor de enige Japanse overwinning in Le Mans zorgde.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 20 feb. 2017 | Leestijd: 2 min

Van deze 767B, die tal van overwinningen op zijn naam schreef, werden slechts drie exemplaren door Mazdaspeed vervaardigd. Het mooiste succes van het n°3 dat nu te koop staat, blijft de overwinning in de IMSA GTP klasse tijdens de 24 Uren van Le Mans 1990.

Maar vooral waren het de data die met deze wagen werden verzameld die de ontwikkeling toelieten van de 787B, die het daaropvolgende jaar de algemene overwinning in de uithoudingsklassieker scoorde. Die laatste bolide kreeg uiteraard een speciaal plekje in het merkmuseum in Hiroshima.

Advertentie – lees hieronder verder

De te koop gestelde racewagen werd volledig gerestaureerd, zowel het koetswerk als de 600 pk sterke quadrirotor Wankel-motor. De koper hoopt er tussen 1,8 en 2,4 miljoen dollar voor te krijgen, waarmee dit de duurste Japanse auto ooit zou worden!

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon