Autosport

Zien we Audi straks op F1-circuits?

Sinds enkele weken horen we geruchten dat Audi Sport de overstap naar Formule 1 zou maken. Volgens de constructeur met de vier ringen zijn deze speculaties absoluut ongegrond. Audi, van haar kant, heeft zopas haar engagement in het endurance kampioenschap, in twee toerismekampioenschappen en in de GT bevestigd. Verder kondigde men een Audi Sport TT cup aan die al volgend seizoen van start zou gaan.

| Gepubliceerd op 31 dec. 2014 | Leestijd: 2 min

Los daarvan stellen we vast dat de grote baas bij Volkswagen, Ferdinand Piëch, niet snel in zijn kaarten laat kijken. Sinds enkele maanden is hij in stilte bezig met diverse ingenieurs uit de racerij te engageren. Bij die mensen zien we ook enkele grote namen uit de F1 opduiken.

Zo zien we bijvoorbeeld dat Stefano Domencali zijn opwachting maakt. Hij is niemand minder dan de voormalige directeur van de Scuderia Ferrari. Ook Jörg Zander tekent present nadat hij eerder technisch verantwoordelijke was bij Honda, Brawn GP, BMW en Williams. Volgens Audi zal Stefano Domencali in de “service en mobility”-divisie gaan werken omdat hij bij Ferrari erg veel internationale ervaring heeft opgedaan. Jörg Zander zal aan het hoofd komen van de technologieafdeling bij Audi Sport.

Advertentie – lees hieronder verder

Kortom, deze heren krijgen niet onmiddellijk een link met een eventueel F1-project, maar ze geven Audi wel in één klap een pak F1-ervaring. Of men het nu wil of niet, die ervaring kan Volkswagen in de toekomst zeker van pas komen. De Formule 1 past immers perfect binnen de globale strategie van de constructeur.

Zou u het fijn vinden als Audi een van de volgende jaren in de F1 stapt ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon