Buzz

Een getunede Ford Mustang GT V8 voor de Duitse Polizei

In Duitsland heeft men een nieuwe campagne opgestart die “veilig tunen” wil promoten.  Onder de noemer “TUNE IT! SAFE!” wil de overheid tuners erop wijzen dat ze officiële onderdelen moeten gebruiken die conform zijn met de Duitse regelgevingen.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 1 dec. 2016 | Leestijd: 2 min

Uiteraard moet zo’n campagne inslaan als een bom en hoe kan dat beter dan met een getunede auto in politiekleuren. Niet zomaar eender welke auto natuurlijk, maar een nieuwe Ford Mustang GT V8 die door specialist Wolf Racing onder handen werd genomen en “Wolf Wide 5.0” werd gedoopt.

De aaanpassingen? Behalve de broodnodige politie-accessoires werd de Mustang verrijkt met ruiten die niet verbrijzelen, speciale 20-duimers met daarrond Hankook-banden, een in hoogte regelbare sportophanging, een ander uitlaatsysteem en een coole bodykit met inbegrip van een diffuser en een grote vleugel achteraan.

Advertentie – lees hieronder verder

Maar da’s nog niet alles, want ook het vermogen van de atmosferische 5-litermotor ging in de plus. Voortaan levert deze Mustang ruim 455 pk in plaats van een dikke 421 pk, wat hem een top van 268 km/u en een nul-tot-honderd-sprinttijd van 4,3 seconden oplevert.

Hij zal je niet klemrijden…

Duitse snelheidsduivels hoeven deze Mustang echter niet te vrezen. De bolide maakt zoals gezegd deel uit van een promocampagne en zal dus niet voor controles worden ingezet. In plaats daarvan zal de ‘Stang een volledig jaar lang “op toernee gaan” en op verschillende autoshows en andere evenementen bewonderende blikken afdwingen…

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon