Buzz

Ferrari-dief bedelt om te kunnen tanken

Onlangs werd de 36-jarige Rocky Jimenez in Californië gearresteerd voor het stelen van een Ferrari 488 GTB. Op zich niet zo opzienbarend, al is de reden waarom ze hem te pakken hebben gekregen dat wel. Hij zat namelijk zonder benzine… en had geen geld om er te kopen.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 19 jun. 2017 | Leestijd: 2 min

Jimenez vond het dan maar een goed plan om te beginnen bedelen voor dollars aan een tankstation, iets wat Ferrari-eigenaars in de regel niet zo snel zullen doen. Een verdachte situatie, vonden omstaanders, en dus werd de politie op de hoogte gebracht.

Toen de opgeroepen patrouille ter plaatse kwam, zagen ze Rocky de Ferrari overgieten met benzine. Alsof dat nog niet vreemd genoeg was, kwam hij met het ongeloofwaardige verhaal op de proppen dat de auto maar liefst twee jaar bij de garage had gestaan voor onderhoud. In de sportwagen vonden de agenten niet één maar twee Ferrari-sleutels, waarvan eentje van een ander exemplaar, maar geen eigendomsdocumenten. En nadat de plaatselijke Ferrari-verdeler werd gecontacteerd, hield het verhaal natuurlijk helemaal geen steek meer.

Advertentie – lees hieronder verder

Van de garage kwam bevestiging dat de dure bolide gestolen was (kostprijs ruwweg $ 245.000), waarop de dief uiteraard in de boeien werd geslagen. Niet alleen voor de diefstal trouwens maar ook voor bezit van verdovende middelen…

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon