Buzz

Slalomskiën met een achterwielaangedreven Lamborghini Murcielago

Jon Olsson, een voormalige competitieskiër én een fervent autoliefhebber, zit niet om een stunt verlegen. Daarbij draait het 'm steevast om het plezier van de uitvoering en dat is hier niet anders. De ingrediënten van deze keer? Een berg in Noorwegen, veel sneeuw, zogeheten poortjes om tussen te slalommen en… een Lamborghini Murcielago LP 640.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 2 jun. 2016 | Leestijd: 2 min

De Lambo is eigendom van Olsson en mag je geen fabrieksklaar model noemen. Er zit zelfs een kort verhaal achter. De kerel bij wie hij de auto voor het eerst binnenbracht om hem op smaak te brengen, deed niet wat van hem gevraagd werd en verkocht in de plaats onderdelen ervan om zijn eigen huur te kunnen betalen. Daarna heeft het nog eens twee jaar geduurd om er wél iets van te maken. Er zitten nu grotere remmen op, een koetswerkkit uit koolstofvezel, een uitlaatsysteem van IPS, een carbon stuur van een Gallardo, een suède interieurbekleding en een conversie van vier- naar achterwielaandrijving. Dat laatste maakt het spelen in de sneeuw natuurlijk des te plezierig.

Zoals je in de video kan zien, beheerst Olsson zijn Italiaanse stier naar behoren. De man is dan ook een autoliefhebber in hart en nieren en zijn collectie heeft al tal van Lamborghini's en Audi's geteld. Sinds kort zijn daar naar verluidt zelfs enkele circuitgerichte BMW 3's en een Mazda B2000 pick-up bijgekomen. 

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon