Oldtimers

Deze zeldzame Alpina B12 is te koop

Dit is het moment om in auto’s te investeren, vooral in modellen waarvan wordt verwacht dat ze in waarde zullen stijgen. Als u wat geld kan missen, kan u zich eventueel dit bijzonder zeldzame BMW-model – Alpina B12 – aanschaffen.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 12 apr. 2017 | Leestijd: 2 min

Hij is gebaseerd op de BMW 850 die inmiddels de youngtimer-status heeft bereikt. Deze Alpina B12 maakt echter het verschil met tal van details. De meest opvallende aanpassing is het setje  velgen dat kenmerkend is voor de modellen van de tuner. Wie aandachtig kijkt, ziet ook een specifieke striping die contrasteert met het marineblauwe koetswerk. Er staat ook “Alpina” op de bumperlip vooraan, een belangrijk detail dat Alpina-modellen typeert. Binnenin zit een specifieke interieurbekleding en op de stuurnaaf prijkt het Alpina-logo.

Van deze B12 werden slechts 97 exemplaren gebouwd en daarvan rijden er nog maar 58 rond. Het vermogen van de 5 liter grote V12-motor werd opgevoerd tot 350 pk en de wagen in staat om in 6,8 seconden van 0 tot 100 km/u te spurten.

Advertentie – lees hieronder verder

Omdat de wagen erg zeldzaam is, vraagt men een prijs die navenant is. Deze wagen met productienummer 57 werd in 1992 gebouwd en staat in Tsjechië te koop voor 85.000 €. Een prijs die niet zal zakken…

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon