Concept Cars

800 pk voor toekomstige Nissan GT-R

De geruchten die de ronde doen over een nieuwe wagen zetten ons soms aan het dromen. De roddels over de volgende generatie Nissan GT-R zijn daarvan het beste bewijs !

| Gepubliceerd op 1 mei 2015 | Leestijd: 2 min

De voorbije weken kregen we te horen dat het design van de volgende generatie GT-R die we in 2018 mogen verwachten zeer futuristisch zal ogen. Die volgende generatie zou geïnspireerd zijn op de recent getoonde Nissan 2020 Vision Gran Turismo.

De designtaal zal dus erg spectaculair worden maar ook de technische specificaties transformeren deze snelle coupé tot een echte supercar die zijn gelijke niet kent. Verschillende betrouwbare bronnen geven aan dat de 3,8 liter grote V6-motor op post blijft maar hij zal ingrijpend worden aangepast. Het vermogen zal worden opgetrokken tot een slordige 650 pk, wat bijzonder veel is voor een dergelijke wagen.

Advertentie – lees hieronder verder

We weten ook al dat deze nieuwe versie over een hybride motorisatie zal beschikken. Naast de verbrandingsmotor wordt ook een elektromotor gebruikt. Wanneer die twee samenwerken, zou de wagen over een gecumuleerd systeemvermogen van ongeveer 800 pk beschikken. Om dat in goede banen te leiden, voorziet de constructeur standaard vierwielaandrijving. De GT-R zal uiteraard ook over een gestuurde demping beschikken.

Het ziet er ook naar uit dat de volgende Nissan GT-R minder zal wegen. Door gebruik te make van carbonvezels zou deze snelle Nissan onder de kaap van de 1.600 kg moeten blijven.

Denkt u dat de volgende GT-R een maat zal zijn voor Italiaanse supercars ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon