Concept Cars

Audi e-tron Sportback: elektrisch lichtconcept (+VIDEO)

Op het salon van Shanghai stelt Audi een nieuw concept voor van een elektrische SUV. De e-tron Sportback heeft de vorm van een SUV-coupé en vertoont stijlkenmerken die we niet gewoon zijn van Audi.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 19 apr. 2017 | Leestijd: 2 min

Zo vinden we een radiatorrooster waarvan het zwarte gedeelte aan de buitenkant zit en waarmee de elektrische Audi’s zich in de toekomst zullen onderscheiden. In profiel heeft het prototype een lijn die aan die van de A7 Sportback doet denken, een segment waar de e-tron Sportback met zijn 4,90 meter lengte perfect in past.

Wat deze SUV echt onderscheidt, is het enorme werk dat aan de verlichting is gedaan. De koplampen zijn zeer krachtig en kunnen bovendien met de omgeving communiceren door diverse vormen voor de auto te projecteren. Achteraan kunnen de vier ringen van het merklogo oplichten bij het remmen.

Advertentie – lees hieronder verder

De conceptcar wordt aangedreven door een elektromotor die tot 500 pk kan ontwikkelen en zou op de NEDC-cyclus 500 kilometer ver geraken dankzij een batterij van 95 kWh. Audi belooft nu al dat de productieversie in 2019 komt.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon