Concept Cars

Audi plant Q6 voor 2018

Op het salon van Frankfurt zal Audi een conceptwagen onthullen. Het gaat om een SUV-model dat de zware taak wacht om de volledig elektrisch aangedreven Tesla Model X van antwoord te dienen. Hij zal ook de BMW X6 en de Mercedes GLE in het vizier nemen.

: Laurent Norro | Gepubliceerd op 20 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Hij luistert naar de naam Audi e-tron Quattro concept en het ziet er naar uit dat de wagen tussen de bestaande Q5 en de Q7 zal worden gepositioneerd. Hij zal dus tussen de 4,63 en de 5,05 meter lang zijn. Op de achterklep zullen we Q6 lezen en het zal om een tweevolumemodel gaan met een erg schuin ingeplante achterklep. Dergelijk design zagen we al bij de Prologue Avant en de Allroad concepts maar in tegenstelling tot die modellen zal de Q6 slechts plaats bieden aan vier in plaats van vijf personen.

Onder de motorkap van deze SUV met coupétrekjes wil Audi diverse thermische motoren monteren maar er volgt ook een volledig elektrische versie die over een autonomie van minstens 500 km moet beschikken. De elektrische aandrijflijn zal erg verwant zijn met die van de R8 e-tron. In die zin zal de wagen over drie elektromotoren beschikken waarvan er één op de vooras zit. Op de achteras zitten twee exemplaren. Deze motoren worden gevoed door een lithium-ion batterij die onder de wagen wordt gemonteerd. Ondanks de riante buitenafmetingen stelt de constructeur een cx-waarde van 0,25 in het vooruitzicht. Dat kon men realiseren door de bodem volledig dicht te maken.

Advertentie – lees hieronder verder

Bent u benieuwd naar de definitieve versie die medio 2018 wordt verwacht  ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon