Concept Cars

BMW biedt waterinjectie aan op 1 Reeks

BMW blijft verder werken aan de waterinjectie op zijn motoren om deze nog efficiënter te maken. Na een prototype van de M4 Safety Car voor de Moto GP, worden nu tests uitgevoerd met een 1 Reeks.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 13 jul. 2015 | Leestijd: 2 min

We vertelden in deze rubriek reeds over het prototype van de BMW i8 op waterstof. Wel die werd nu ook voorgesteld op de Innovation Days van BMW in Miramas in Zuid-Frankrijk samen met deze 1 Reeks.

Dit prototype van de BMW 1 Reeks met een driecilindermotor levert 218 pk dankzij de waterinjectie. Deze wagen is minder prestigieus dan de geweldige M4 die dienstdoet als Safety Car in de Moto GP, maar hij toont wel aan dat BMW ernstig blijft doorwerken in deze richting.

Advertentie – lees hieronder verder

Hoe werkt het principe van waterinjectie? Bij zware belasting worden fijne waterdruppeltjes samen met de brandstof in de verbrandingskamer gespoten om de temperatuur te beperken. Dit levert een geringer verbruik, uitstoot en risico op ongecontroleerde verbranding op.

Volgens BMW is deze technologie bij de 1,5 liter met 218 pk goed voor een verbruikswinst van 8%, met een verlaging van de temperatuur met ongeveer 25 graden. Het vermogen nam eveneens toe met zo’n 5 à 10% terwijl de compressie verhoogde van 9,5:1 tot 11:1.

BMW bouwde 2 miljoen exemplaren van dit model (20-03-15)

Voor een eventuele commercialisatie staan er nog andere evoluties op het programma, zoals bijvoorbeeld het recycleren van het water van de airco, eerder dan een specifiek reservoir te gebruiken.

Vindt u dat BMW zijn reputatie van beste motorist ter wereld nog steeds verdiend?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon