Concept Cars

Jaguar mengt zich in het segment van de compacte premiums

Het ziet er naar uit dat Jaguar in de volgende jaren een alternatief zal aanbieden voor liefhebbers van de Audi A3, de BMW 1-Reeks of zelfs de Mercedes A-Klasse. Tenminste, dat leiden we af uit de jongste uitspraken van Ian Callum, designdirecteur bij Jaguar.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 27 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

De man werd recent geïnterviewd door journalisten van het blad Motoring. Daarin zei Callum dat de lancering van de XE berline een succes was. Hij voegde er aan toe dat de tijd misschien wel rijp was om ook een compacte premium te lanceren. Deze markt blijkt voor de Duitse spelers bijzonder lucratief.

Op dit ogenblik zijn er nog geen concrete beslissingen genomen. Volgens Callum denkt Jaguar vandaag in deze richting. De constructeur weet dat het ook over een enorme investering gaat want er is een aangepast platform nodig en ook de motoren moeten voldoen aan de verwachtingen van een veel grotere doelgroep.

Advertentie – lees hieronder verder

Indien het licht op groen wordt gezet, kan men volgens Callum vrij snel oplossingen vinden voor deze problemen. Een compactere wagen zou voor Jaguar bovendien een uitstekend instrument zijn om de CO2-emissie over het ganse gamma danig te drukken. Tegen 2021 moet die immers gemiddeld 95 gram per km bedragen.

Concrete informatie over deze wagen is er nog niet. Het ziet er wel naar uit dat het om een voorwielaandrijver zal gaan. Op het net circuleren overigens al schetsen van een wagen die de designtaal van de XE overneemt. De wagen is duidelijk korter en de koffer werd vervangen door een achterklep.

Zou u het fijn vinden mocht Jaguar een compacte premium lanceren ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon