Concept Cars

Prologue Allroad : Dit is de toekomstige offroad A6

Op het Chinese autosalon van Shanghai heeft Audi de derde afgeleide van de Prologue Concept getoond. Deze Prologue Allroad Concept is een studiemodel van de volgende generatie A6 Allroad die medio 2018 bij de dealer moet staan.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 27 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze conceptcar is afgeleid van de Prologue Avant concept die op het salon van Genève onder de spots stond. De wagen meet 5,13 meter en vergeleken met de Avant concept is deze jongste 77 mm hoger. Hij oogt ook avontuurlijker zodat hij perfect aansluit bij de overige Allroad modellen. De toekomstige A6 Allroad zal wel iets korter zijn. Op die manier oogt hij dynamischer en zal de uiteindelijke versie trouwer blijven aan het design van de conceptwagen.

Voor de aandrijving van deze Prologue Allroad Concept vertrouwt het merk met de vier ringen andermaal op een hybride motorisatie. Dit keer gaat het om een 4.0 liter grote V8-motor met twee turbo’s in combinatie met een elektromotor die in de achttrapsautomaat werd geïntegreerd. Deze tandem levert een systeemvermogen van 734 pk en een trekkracht van 900 Nm.

Advertentie – lees hieronder verder

Met dat potentieel moet de wagen in 3,5 seconden van 0 tot 100 km/u spurten. Audi stelt een verbruik van gemiddeld 2,4 l/100 km in het vooruitzicht, wat neerkomt op 56 gram CO2 per km. Volledig elektrisch haalt de wagen een autonomie van 54 km. Door de Audi Wireless Charging technologie (AWC) kan men de wagen laden via inductie. Dit zou overigens standaard worden. Over de laadtijd geeft Audi nog geen informatie.

Wat vindt u van deze concept die de voorbode is van de volgende A6 Allroad ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon