Concept Cars

Seat 20V20 : eerste Spaanse SUV komt volgend jaar op de markt

Op het salon van Genève heeft Seat een conceptcar getoond die naar de naam 20V20 luistert. Volgens de Spaanse constructeur is het een kruising tussen een SUV en een vierdeurs coupé die even polyvalent is als een break. Het is meteen ook de enige offroadwagen binnen hun gamma. Deze SUV komt in de loop van 2016 op de markt.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 12 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

We weten nu al dat deze nieuweling op het MQB-platform zal worden gebouwd dat ook voor tal van andere VW-producten wordt gebruikt. De wagen wordt ook erg ruim want Seat geeft aan dat hij 4,66 m meet en over een wielbasis van 2,79 m beschikt. Deze SUV zal dus 15 cm langer zijn dan de volgende generatie Tiguan en biedt wellicht plaats aan twee inzittenden extra middels twee opklapzitjes in de koffer. De koffer op zich slikt minimum 600 liter bagage.

Los van al deze praktische aspecten is deze concept 20V20 niet alleen de voorbode van een toekomstig SUV-model. De wagen geeft ook aan hoe het design van andere toekomstige Seat modellen tegen 2020 zal evolueren. Het koetswerk krijgt erg dynamische lijnen en maakt gebruik van driehoekige vormen. Deze SUV kan ook rekenen op beproefde technologie.

Advertentie – lees hieronder verder

De constructeur geeft ook aan dat deze SUV zal worden uitgerust met een permanente 4Motion aandrijving, maar ook met de vermaarde DSG-transmissie en uiteraard met de zuinige motorisaties van de meest recente Volkswagen Passat. Seat stelt dat de TSI-motoren tot 300 pk leveren en de TDI-diesels maximaal 240 pk sterk zullen zijn. Er volgt ook een plug-in hybride aandrijving die toelaat dat de wagen volledig elektrisch kan rijden.

Wat vindt u van deze conceptwagen die de eerste Seat SUV aankondigt?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon