Concept Cars

Volgende Honda Civic wordt wereldauto

Honda heeft de voorbije jaren begrepen dat het de huidige Honda Civic aan charisma ontbreekt. Het ziet er naar uit dat dit gaat veranderen nu er een Type R zit aan te komen. Ondertussen werkt men ook verder aan de tiende generatie !

Laurent Norro | Gepubliceerd op 8 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Naar aanleiding van het salon van New York, liet Honda weten dat ze hun volgende generatie Civic over de hele wereld willen verkopen. Ze namen de gelegenheid te baat om de Civic Concept te tonen en dat was meteen de coupéversie.

De Japanse constructeur gaf aan dat deze tiende generatie bruisend, precies, zuinig, geraffineerd en vooral technisch hoogstaand zal worden. Van dit nieuwe model komt een berline, een coupé, een hatchback én een breakversie. Het spreekt dat de sportieve Type R-variante zal worden gebouwd op basis van het hatchback vijfdeursmodel en op basis van de coupé.

Advertentie – lees hieronder verder

Honda belooft een nieuw platform te ontwikkelen voor deze generatie Civic. Er komt meteen een nieuwe 1.5 liter grote VTEC turbomotor voorzien van rechtstreekse benzine-inspuiting. De wagen is beschikbaar met een manuele zesversnellingsbak of met een CVT (continu variabele) automaat die erg snel reageert.

Vandaag kunnen we slechts hopen dat het Amerikaanse design van de berline en de coupé ook beantwoordt aan de Europese smaak en vice-versa wat betreft de hatchback. Honda geeft aan dat deze tiende generatie in de herfst zal worden gecommercialiseerd op de Noord-Amerikaanse markt.

Wat vindt u van deze knalgroene Civic Concept ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon